Proste pytanie odnośnie świec żarowych do 1.9 TDI AHF.
Na allegro są dostępne świece bosha i beru, obie w tej samej cenie ok20/szt. Zdaje sobie sprawe że ori to one nie są :twisted: , ale co wybrać(mniejsze zło)??
Niech ktoś mnie poprawi, ale jak dobrze pamiętam to w AHF są 4 szt?
Kup Beru w sklepie motoryzacyjnym, bo te z allegro często sa bardzo słabej jakości. Cena za szt. w motoryzacyjnym ok. 25 PLN. Z tego co wiem to Beru były montowane w fabryce, ja wymieniam co 6 lat i nie ma z nimi problemu. ( po tym czasie wszystkie grzeją tylko boje się upalenia) Oczywiście wymieniamy cały komplet
EDIT: Chyba ceny trochę się zmieniły, nie jestem na bieżąco :?
Oczywiście 1 sztuka także koszt na auto 180 zł, wychodzi ok 70 zł drożej niż te z alledrogo ale czy jest sens oszczędzać na nie do końca pewnym towarze?? Ja znam odpowiedź i jeżdżę na oryginałach.
Zawsze można kupic na zniżkę swoją/znajomych/klubową.
Tomaszvc jeżeli już koniecznie chcesz kupić od kogoś z alledrogo, to od osoby która ma jakiś sklep lub cos podobnego. Słyszałem o świecach w których odpadały kawałki ceramiki lub świece się poprostu upalały i wpadały do cylindra.
zakupiłem u mega magika świece za troche więcej niż na allegro ale mam pewność że będą dobre, a ktoś się orientuje pirazy drzwi ile kosztuje robocizna??
Wymiana coś koło 60-70 PLN. Wielkiej filozofi w wymianie nie ma, wystarczy klucz za 10 PLN. (no chyba, że się świeca ukręci... ale wtedy w warsztacie też bedziesz musiał dopłacić)
Sklep motoryzacyjny Inter Cars ➤ największy sprzedawca części samochodowych oraz opon. W ofercie posiadamy ponad 2 mln części! Sprawdź naszą ofertę!
[ Dodano: Czw 05 Lis, 09 22:22 ]
jak widzisz "piernik"
beru a beru podales cenni zobacz inne oznaczenia wiec widac ze beru ma ceny od 45 do ponad 70 wszystko zależy do jakiego modelu silnika
Przy wymianie nie zapomnij przesmarować gwnitu smarem wysoktemperaturowym, np. miedziowym. Dobrze jest też wcześniej oczyścić gniazda świec z brudu i paprochów, żeby potem nie wpadały do środka. Najlepsza w tej roli jest chyba myjka ciśnieniowa.
Wykrecać trzeba z wyczuciem bo zdarza sie urwać świecę a potem pozostaje już tylko wywiercanie jej z korpusu. W moim AGR wymieniłem bez trudu. Musiałem jedynie odkręcić jeden przewód paliwowy. Trzeba mieć dobry klucz nasadowy 10 - tkę , z przedłużką lub też można kupić od razu taki klucz długi na kilka cm (kosztował 7 zł firmy Yato)
Komentarz